Scoica cu cochilie verde (Midii)- ce sunt, beneficii, indicații

Scoica cu cochilie verde (Midii)- ce sunt, beneficii, indicații

Ce sunt midiile?

Midiile apartin familiei de scoici si moluste din habitatele de apa sarata si de apa dulce. Exista in principal doua tipuri de midii - midii albastre si midii cu buze verzi. Spre deosebire de alte scoici comestibile, midiile au o forma alungita si asimetrica. Cele mai multe dintre ele au cochilii care sunt in general rotunjite sau ovale. Cojile lor au culori discrete, variind in nuante de albastru, maro, gri si negru, in timp ce interiorul este argintiu. Corpul lor este moale si spongios, cu aspect palid si constituie portiunea comestibila. Au un gust granos si mestecat.

Exista diferite specii de midii care traiesc fie in apa dulce, fie in apa sarata. Se gasesc mai ales in zonele de coasta putin adanci ale oceanelor sau langa marginile iazurilor si lacurilor. Midiile de apa dulce, in general, nu sunt consumate, deoarece produc perle de apa. Midiile pot fi consumate coapte, afumate, prajite, prajite si coapte la abur si sunt un produs fast-food popular in tarile din Europa si Pacific. Midiile sunt cultivate in mare parte in ferme pentru uz comercial, dar pot fi recoltate in salbaticie.

 

Valori nutritionale pentru midii

Midiile pot fi gatite cu sau fara coji si au fost declarate cele mai bune fructe de mare de catre Monterey Bay Aquarium, deoarece metoda de cultivare a acestora este ecologica. Sunt, de asemenea, un aliment bogat in nutrienti. Diversele lor beneficii pentru sanatate pot fi atribuite valorii lor nutritive prezentate mai jos. Profilul lor nutritional cuprinde vitamina A, vitamine B, cum ar fi acidul folic si B12, minerale precum fosfor, zinc si mangan, precum si acizi grasi omega-3.

 

Vitamina A

Aceste scoici sunt, de asemenea, o sursa buna de vitamina A. O portie de cana de midii contine 240 de unitati internationale de vitamina A contribuind la 10% si, respectiv, 8% din aportul recomandat pentru femei si, respectiv, barbati.

Seleniu

Midiile poseda o cantitate abundenta de seleniu. O portie de ceasca de midii ofera 67,2 micrograme de seleniu, care este mai mult decat doza zilnica recomandata de 55 micrograme pentru barbati si femei adulti.

 

Vitamina B12

Midiile sunt o sursa excelenta de vitamina B12. Un 3 oz. portia de carne de midii gatita ofera 20,4 micrograme, care echivaleaza cu 340% din doza zilnica recomandata a acestei vitamine.

 

Top 19 beneficii ale midii

1. Inima sanatoasa

Fiind sarace in grasimi totale si saturate, dar bogate in acizi grasi omega-3, midiile contribuie la o inima sanatoasa. Potrivit unei cercetari efectuate de Asociatia Americana a Inimii, acizii grasi omega-3, in special cei prezenti in peste si crustacee, au beneficii cardioprotectoare. Acesti acizi grasi nesaturati sanatosi pentru inima scad riscul de a dezvolta batai anormale ale inimii, precum si nivelurile de trigliceride si grasimi din sange, reducand astfel riscul de atac de cord sau de moarte subita din cauza bolilor de inima.

2. Ameliorator pentru artrita

Cercetarile au dovedit ca locuitorii de pe coasta maori din Noua Zeelanda a caror dieta era compusa din midii cu buze verzi au o incidenta mai mica de artrita. S-a constatat ca este benefic in special in ameliorarea osteoartritei si al artritei reumatoide. Extractele uscate de GLM sunt deosebit de benefice in acest sens.

3. Ameliorator pentru durerile articulare

Midiile verzi sunt o sursa bogata de nutrienti precum fierul, betaina si glicoaminoglicanii precum sulfatul de condroitina. Toate aceste substante contribuie la ameliorarea durerilor articulare si a rigiditatii articulare.

4. Ajuta sistemul circulator

Consumul regulat de muschi cu buze verzi reduce probabilitatea atacului de cord si a altor probleme circulatorii. Ele faciliteaza circulatia sanatoasa catre organele vitale si muschii prin intarirea peretilor arteriali si imbunatatirea fluxului sanguin.

5. Sanatatea oaselor si a dintilor

Consumul de midii faciliteaza intarirea structurala a dintilor si oaselor si ofera suportul necesar tesuturilor din jur.

6. Sanatatea sistemului imunitar

Consumul regulat de midii cu buze verzi va imbunatateste rezistenta la infectiile virale si bacteriene. De asemenea, imbunatatesc ameliorarea ranilor prin intensificarea si accelerarea formarii de anticorpi.

7. Sistem nervos sanatos

Prin stimularea muschilor, tesuturilor si organelor, midiile cu buze verzi ajuta la imbunatatirea functionarii celulelor nervoase in intregul corp.

8. Imbunatateste Fertilitatea

Midiile verzi beneficiaza de imbunatatirea fertilitatii, deoarece cresc vascozitatea mucusului cervical la femei si a lichidului seminal la barbati.

9. Reduce Anemia

Midiile verzi sunt o sursa excelenta de fier, o portie de 100 de grame de midii fierte contribuind la peste 100% din valoarea zilnica recomandata pentru persoanele cu varsta peste 50 de ani. Dupa cum stim cu totii, fierul joaca un rol vital in productia de rosu. celule de sange. Este implicat in formarea a doua proteine ​​purtatoare de oxigen si anume hemoglobina si mioglobina. Deficienta de fier poate duce la probleme de sanatate precum anemie, dificultati de respiratie si niveluri scazute de energie.

10. Managementul greutatii

Carnea proaspata de midii contine aceeasi cantitate de proteine ​​de inalta calitate ca si carnea rosie, dar are mult mai putine grasimi totale, grasimi saturate si aproape 25% mai putine calorii. Astfel, inlocuirea carnii rosii cu carnea de midii constituie o dieta saraca in calorii care ofera beneficii ale controlului greutatii.

11. Reduce astmul

Midiile cu buze verzi au proprietati antiinflamatorii care s-au dovedit a fi benefice in reducerea simptomelor de astm. Un studiu a aratat ca pacientii carora li sa administrat extract GLM au prezentat o scadere semnificativa a respiratiei suieratoare in timpul zilei.

12. Beneficii de ingrijire a pielii

Fructele de mare sunt benefice pentru piele, deoarece s-a demonstrat ca revigoreaza celulele pielii. Inflamatia este una dintre cauzele imbatranirii pielii. Midiile verzi sunt bogate in zinc si acizi grasi omega-3, ambii avand proprietati antiinflamatorii. In plus, deficienta de acizi grasi omega-3 si de zinc este una dintre cauzele psoriazisului si eczemei, ambele putand fi reduse prin incorporarea midii verzi in alimentatie. In plus, suplimentele din extract de midii cu buze verzi maresc elasticitatea pielii tale, incetinind astfel procesul de imbatranire.

13. Functii celulare sanatoase

Dupa cum am mentionat mai sus, midiile sunt o sursa bogata de proteine ​​sanatoase. Aceste proteine ​​ajuta la mentinerea functiilor celulare, oferind suport structural celulelor, permitand reactiilor metabolice sa genereze energie si permitand comunicarii celulare sa faca celulele sa lucreze impreuna.

14. Beneficii anti-imbatranire

Midiile verzi contin mucopolizaharide care ajuta la pastrarea aspectului tineretii. Mucopolizaharidele se gasesc in parul, pielea si unghiile noastre si sunt prezente in cantitate mai mare atunci cand suntem tineri pentru a ne ajuta sa crestem. Ele ajuta la mentinerea elasticitatii pielii si confera un ten neted.

15. Mare sursa de proteine

Dupa cum stim cu totii, proteinele sunt elementul de baza al vietii. Cu totii avem nevoie de cantitati adecvate de proteine ​​pentru a creste. Midiile verzi sunt o sursa excelenta de proteine. Furnizeaza aproape 40% din doza alimentara recomandata de proteine ​​pentru barbati si 41% pentru femei.

16. Contine Fier

Consumul de midii verzi poate ajuta la reducerea anemiei. Lipsa fierului in organism poate duce la anemie. Midiile verzi contin aproximativ 10,9 miligrame de fier. Daca ai peste 50 de ani, atunci asta are grija de aportul zilnic recomandat de fier! Chiar si persoanelor care au sub 50 de ani, o portie de midii verzi le poate oferi aproximativ 50-60% DZR de fier. Acest fier ajuta organismul sa produca hemoglobina si sa reduca anemia.

17. Sursa de vitamina B12

O portie de 100 de grame de midii verzi fierte contine aproximativ 20 de miligrame de vitamina B12, care este esentiala pentru femeile insarcinate. Vitamina B12 ajuta la producerea de celule rosii din sange si ADN. De asemenea, ajuta sistemul dumneavoastra nervos sa functioneze corect.

18. Bogat in Omega-3

Midiile verzi sunt bogate in acizi grasi naturali Omega-3. Un organism uman nu poate produce acizi grasi omega-3 si trebuie sa-l ia din alte surse. Midia verde este cea mai buna sursa de omega-3 si grasimi polinesaturate. Omega-3 ajuta la ameliorarea inflamatiei si la reducerea riscului de accident vascular cerebral, boli de inima si artrita. Omega-3 este, de asemenea, bun pentru dezvoltarea creierului.

19. Alte Beneficii

Alte beneficii ale consumului de midii includ protectia tractului gastrointestinal, ameliorarea leziunilor legate de sport, eliminarea radicalilor liberi, cresterea imunitatii, oferirea de unghii sanatoase si sprijinirea unei functionari mai sanatoase a celulelor nervoase.

Asadar, acesta a fost despre cele mai bune beneficii ale midii, acum stiti care sunt masurile de precautie de urmat inainte de a o consuma.

 

Masuri de precautie care trebuie luate

Midiile sunt, fara indoiala, fructe de mare sanatoase. Acest lucru nu submineaza insa necesitatea de a fi precaut in prepararea si consumul lor. Ca si alte fructe de mare, midiile sunt predispuse la contaminarea bacteriana. Prin urmare, ar trebui sa se prefere doar midiile vii, iar scoicile moarte trebuie evitate, deoarece se deterioreaza foarte repede.

Midiile moarte sunt usor deschise si nu se inchid cand sunt atinse. In afara de aceasta, algele otravitoare se acumuleaza adesea pe midii care se acumuleaza in tesuturile lor, facandu-le improprii pentru consum. Consumul de astfel de midii poate provoca intoxicatii paralizante cu crustacee. Cantitatea de alge prezenta in midii este reglementata si monitorizata de agentiile guvernamentale. Pentru un consum sigur, este indicat sa inmuiati midiile in apa dulce timp de 20 de minute pentru a indeparta nisipul. Utilizati o perie ferma pentru a indeparta nisipul suplimentar si alte resturi. Clatiti-le sub apa rece de la robinet si stergeti-le cu un prosop inainte de a le gati. Midiile pot fi aromate cu ingrediente precum esalota si usturoiul. Prin urmare, pregatirea atenta si problemele de sanatate predominante in zonele de pescuit sunt extrem de importante pentru a asigura siguranta atat a midii comerciale, cat si a celor auto-recoltate.

Produse recomandate

Referinta: Swanson-GreenLippedMussel

Marca: Swanson

Green Lipped Mussel - Scoica cochilie verde 500 mg 60 Capsule, Swanson

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Green Lipped Mussel - Scoica cochilie verde Beneficii: ajută la menținerea articulațiilor sănătoase, ajută la reducerea inflamației și susține un sistem imunitar sănătos, eficientă în remedierea inflamaţiilor reumatice, poate îmbunătăți simptomele astmului, creste fertilitatea.

Pret: Pret 45,00 lei Pret de baza 56,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri