Inositol - Vitamina B8 Beneficii
- Mentinerea echilibrului hormonal feminin si echilibrarea manifestarilor asociate modificarilor ciclului menstrual si premenstrual, menopauzei, precum: dezvoltarea pilozitatii corporale si a secretiei de sebum peste nivelele fiziologice
- Sustinerea echilibrului hormonal masculin, prin:
- Mentinerea procesului normal de detoxifiere hepatica
- Echilibrarea starilor emotionale si a manifestarilor comportamentale asociate acestora (senzatie de sufocare, teama, consum alimentar peste limite normale, etc.)
- Favorizeaza transmiterea impulsurilor nervoase (comunicarea dintre neuroni)
- Mentine sensibilitatea receptorilor cerebrali de serotonina
Inozitolul, sau mai precis mioinozitolul, este un zahar carbociclic ce este abundent in creier si in alte tesuturi de mamifere; mediaza transductia semnalului celular ca raspuns la o varietate de hormoni, neurotransmitatori si factori de crestere si participa la osmoreglare. Este un alcool de zahar cu jumatate din dulceata zaharozei (zahar de masa).
Spre exemplu, un rinichi uman produce aproximativ doua grame pe zi si alte tesuturi il sintetizeaza, iar cea mai mare concentratie este in creier, unde Inozitolul joaca un rol important in realizarea altor neurotransmitatori si a unor hormoni steroizi care se leaga de receptori. Inozitolul este promovat ca supliment alimentar in gestionarea sindromului ovarului polichistic.
Inositol - Vitamina B8 Prospect
Mod administrare: 1 capsula pe zi (cu un pahar de apa) conform indicatiilor consultantului de specialitate.
Compozitie: per 1 capsula - Inositol - Vitamina B8 650 mg*
*Doza zilnica recomandata nu a fost stabilita.
Alte ingrediente: Gelatina, faina de orez, stearat de magneziu.
Inozitol - Vitamina B8 contraindicatii: Nu luati acest produs daca sunteti insarcinata sau alaptati. A nu se lasa la indemana copiilor. Nu utilizati daca sigiliul este rupt. A se pastra intr-un loc racoros si uscat.
Nu folositi un supliment alimentar ca inlocuitor al unei alimentatii variate si echilibrate! Acest supliment alimentar nu este destinat sa diagnosticheze, sa trateze, sa vindece sau sa previna vreo boala.