Desmodium Adscendens pentru un ficat sanatos

Desmodium Adscendens pentru un ficat sanatos

Studiile farmacologice au aratat ca Desmodium are un efect hepato - protector, in special o actiune pozitiva asupra evolutiei transaminazelor.

Indicatiile sale principale sunt hepatitele virale si toxicitatea ficatului.

- Chiar si in faza cronica, utilizarea adscendens Desmodium inca ofera rezultate foarte interesante.

- O alta indicatie preferata a Desmodium Adscendens este ameliorarea efectelor secundare ale chimioterapiei hepatice. De asemenea, utilizarea sa este recomandata in special in timpul chimioterapiei dar, de asemenea, mai general, ori de cate ori putem anticipa un risc potential de afectare a ficatului.

 

Desmodium: In detaliu

Numele latin: Desmodium Adscendens

Familie: Fabaceae

Partile plantei folosite: partile aeriene

Descrierea botanica a Desmodium Adscendens

- perena, 50 cm inaltime

- flori usor violet

- frunze cu trei pliante ovale.

 

Principalele elemente constitutive ale partilor aeriene ale Desmodium Adscendens

- saponine triterpenoide: soyasaponines I si III, am dehydrosoyasaponine

- Flavonoidele: izoflavone, compus flavonic derivati din flavonol si flavone

- Antocianinele: pelargonidin-3-0-rhamnoside, cyanidin-3-0-sophoroside

 

Detalii despre Desmodium adacendens proprietati si beneficii

Proprietati hepatoprotectoare

Studiile pe animale au aratat ca Desmodium Adscendens limiteaza nivelul de toxicitate hepatica indusa de tetraclorura de carbon: scade nivelul de aminotransferaza, un marker al durerii hepatice. Un efect benefic asupra transaminazei care a fost demonstrata: administrarea orala timp de 4 zile de un decoct de Desmodium Adscendens (echivalent cu 100 mg de planta uscata per kg) a indus o scadere semnificativa a alanin transferaza.

Desmodium este folosit in Franta de catre unii medici in tratamentul hepatitei virale. Cand Desmodium este administrat inainte de a treia zi de icter, revenirea la culoarea normala a tegumentului si a urinei are loc dupa 5 zile de tratament. Dupa aceasta perioada, transaminazele GOT si GPT revin la nivelul care a fost inainte de inceperea tratamentului, in medie, respectiv, la 730 si 640 de unitati, a scazut la 65 si 58 (standardul este 30 si 25). Pentru efecte maxime trebuie administrat, in acest caz, douazeci de zile pentru a obtine o standardizare perfecta.

Cand vom incepe sa administreze Desmodium intre 3 si a 10-a zi dupa debutul de icter, transaminazele scad sub o treime din valoarea lor intre 1 si 10-a zi de tratament. In cazurile in care tratamentul este inceput mai tarziu, rezultatele sunt variabile si nivelul de standardizare nu se intampla in toate cazurile, unele transformandu-se in hepatita cronica autoimuna. Cand standardizarea se face, este nevoie de doua pana la patru luni.

 

Efecte asupra plamanilor

Vindecatorii traditionali din Ghana au folosit mult timp frunzele de Desmodium pentru a ameliora astmul bronsic. Acest tratament a fost atat de eficient incat a atras atentia comunitatii stiintifice. In 1977, un studiu clinic observational a fost realizat. Acesta a aratat ca doua linguri de pudra de ceai zilnic de frunze uscate de Desmodium a produs o imbunatatire si remisie la majoritatea pacientilor cu astm.

Pentru a incerca sa inteleaga proprietatile Desmodium asupra astmului, oamenii de stiinta au efectuat diverse studii pe animale. In zece studii diferite, au observat ca Desmodium interfereaza cu producerea multor substante chimice eliberate in mod normal, in timpul unui atac de astm. Noi numim aceste substante spasmogeni, deoarece acestea provoaca contractii in plamani. Histamina este, care declanseaza raspunsul alergic si leucotrienele, cunoscut pentru a stimula bronhoconstrictia si cresterea productiei de mucus in caile respiratorii. Desmodium nu actioneaza ca un antihistaminic, dar inhiba actiunea histaminei asupra muschilor netezi si prin urmare, reduce constrictia cailor respiratorii si a plamanilor.

Activitatea antialergica a Desmodium nu se manifesta doar in contractia muschilor netezi in caile respiratorii ale sistemului respirator superior, ci si asupra contractiei musculare si in alte parti ale corpului. Acest lucru ar putea explica de ce Desmodium este in mod traditional, de asemenea, utilizat pentru a diminua durerile de spate si spasmele musculare.

 

Dozari asa cum este indicat

a. Hepatita / hepatita toxica

In toate indicatiile in cazul in care celula de ficat este intr-adevar deteriorate (valori crescute ale transaminazelor)

Doza uzuala zilnica pentru adulti (70 kg): 10 g de adscendens Desmodium de plante uscate (decoct preparat prin fierberea 1 litru de apa); Acest tratament trebuie continuat pana cand simptomele si revenirea la factorii biologici normali, adica 2 pana la 4 saptamani in faza acuta si 6 pana la 8 saptamani in faza cronica.

b. Reducerea modificarilor hepatice legate de chimioterapie

Doza poate fi redusa la 1/3 in comparatie cu doza standard

6 la 7 g de adscendens Desmodium de plante uscate (decoct preparat prin fierberea 1 litru de apa);

Fiecare tratament va fi de 7 zile (2 zile inainte si cinci zile dupa chimioterapie). Tratamentul trebuie continuat intre tratamente de chimioterapie, daca este necesar, in functie de starea hepato digestiva a pacientului.

c. Alergii / astm (sau atunci cand doza tipica nu este tolerata)

Doza zilnica poate fi redus la jumatate comparativ cu doza standard, 5 g de adscendens Desmodium de plante uscate (decoctie preparate prin fierbere cu VA litru de apa).

d. Sub forma de capsule si tincturi de Desmodium

Exista si tincturi pe baza de alcool si capsule, acestea fiind extrase din planta Desmodium si avand alte doze de administrare in functie de producator si studiile clinice care stau la baza.

Produse recomandate

Referinta: Santaflor-DesmodiumPudra

Marca: Francois Nature

Francois Nature, Desmodium pulbere din frunze 100 grame

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Desmodium: ajuta in hepatita cronica si ciroza, protector hepatic, protejeaza celulele ficatului, detoxifica ficatul, scade oboseala cronica, hepatoprotector, benefic in cazul chimioterapiei sau cand se administreaza medicamente, ajuta in ameliorarea astmului bronsic si alergii, creste pofta de mancare, normalizeaza transaminazele, recomandat in...

Pret: Pret 67,00 lei Pret de baza 91,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: Oemine-DesmodiumBIO-180capsule

Marca: Oemine

Oemine Desmodium 400 BIO 180 comprimate

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Desmodium 400 Bio: reface ficatul si celulele hepatice, scaderea valorilor transaminazelor, in caz de oboseala, remediu natural puternic pentru mai multe afectiuni hepatice, mentinerea sistemului imunitar, in caz de: icter, dureri de cap, oboseală, pierderea poftei de mâncare, tratament eficient pentru hepatita.

Vezi produs
In stoc

Referinta: Oemine-Desmodium60capsule

Marca: Oemine

Oemine Desmodium 60 capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Desmodium: reface ficatul si celulele hepatice, scaderea valorilor transaminazelor, in caz de oboseala, remediu natural puternic pentru mai multe afectiuni hepatice, mentinerea sistemului imunitar, in caz de: icter, dureri de cap, oboseală, pierderea poftei de mâncare, eficient pentru hepatita.

Pret: Pret 59,00 lei Pret de baza 69,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: Santaflor-Desmodium120capsule

Marca: Francois Nature

Francois Nature, Desmodiu, 120 Capsule, Hepatoprotector naturist

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Desmodium: ajuta in hepatita cronica si ciroza, protector hepatic, protejeaza celulele ficatului, detoxifica ficatul, scade oboseala cronica, hepatoprotector, benefic in cazul chimioterapiei sau cand se administreaza medicamente, ajuta in ameliorarea astmului bronsic si alergii, creste pofta de mancare, normalizeaza transaminazele, recomandat in...

Pret: Pret 67,00 lei Pret de baza 89,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri