Efecte secundare acizi grasi de Omega 3 din ulei de peste

Efecte secundare acizi grasi de Omega 3 din ulei de peste

U.S. Food and Drug Administration (FDA), Agentia nationala a medicamentelor din SUA a avizat si aprobat consumul de acizi grasi Omega 3 ca fiind un supliment de incredere si sigur pentru sanatate. Omega 3 poate sa va fereasca de infarct si poate reduce riscul de boli coronariene. La fel Omega 3 are beneficii importante pentru sanatatea inimii, diabet, lupus, osteoporoza, depresie, astm, sanatatea ochilor, probleme ale pielii, anumite tipuri de cancer.

Sangerare

University of Maryland Medical Center (UMMC) ne avertizeaza pentru faptul ca persoanele care administreaza sau sunt sub un tratament cu anticoagulante ar trebui sa fie precauti cand administreaza si acizi grasi de Omega 3. National Institutes of Health ne avertizeaza ca in cazul administrarii de doze mari de Omega-3 cu anticoagulante (medicamente pentru subtierea sangelui) exista pericolul de a creste riscul de sangerare sau in cazuri mai rare aparitia in urina a sangelui.

Disconfort intestinal

In revista de sanatate American Heart Association, este prezentat faptul suplimentele pe baza de ulei de peste cu continut de acizi grasi de Omega-3 pot provoca reactii adverse precum greata, disconfort intestinal, reflux de acid, diaree, arsuri la nivelul stomacului, balonare si dureri abdominale.

Recomandat este sa se administreze Omega-3 in timpul meselor, pentru a reduce efectele secundare ale acestuia.

Hipotensiune

Medline Plus ne avertizeaza in alt studiu efectuat de ei, faptul ca un consum de aicizi grasi de Omega3 poate duce la scaderea tensiunii arteriale, hipotensiune arteriala. Pacientii care au o tensiune arteriala crescuta pot beneficia de o scadere a tensiunii in urma consumului de Omega3. Insa persoanele sau pacientii care iau medicamente pentru scaderea tensiunii arteriale ar trebui sa fie precaute cand iau concomitent si Omega 3.

Zahar mare in sange

University of Maryland Medical Center (UMMC) scrie ca suplimentele pe baza de ulei de peste sau somon bogate in Omega 3 pot creste nivelul de zahar din sange, iar riscul este ca ele pot interactiona cu medicamentele pentru diabet care scad glicemia.

Medline Plus scrie ca pe termen lung un tratament pe baza de Omega 3 nu are nici un efect asupra zaharului din sange.

Alergie la peste

Toate suplimentele pe baza de ulei de peste, krill, somon, rechin, bogate in acizi grasi de Omega 3 nu sunt recomandate persoanelor care sunt alergice sau au sentsibilitate la peste. Exista si alte efecte secundare ale administrarii de Omega 3 in cazul persoanelor care au alergie la peste, pot fi tulburari psihice, functionarea anormala a ficatului, eruptii cutanate.