Red Yeast Rice - Drojdia de orez rosie - 7 Beneficii Uimitoare

Red Yeast Rice - Drojdia de orez rosie - 7 Beneficii Uimitoare

Red Yeast Rice 7 Beneficii Uimitoare

Ce este Red Yeast Rice?

Drojdia de orez rosie este o forma de orez care a fost supraaglomerata de o specie specifica de mucegai, Monascus purpureus, care are culoare rosie. In timp de peste 2000 de ani, acest tip de orez a fost popularizat in China si Japonia si ramane in continuare disponibil in primul rand in aceste regiuni. Este adesea folosit pentru colorarea preparatelor alimentare diferite si are un numar de efecte unice asupra sanatatii, asa ca uneori este administrat numai ca tratament medicamentos.

Din punct de vedere al sigurantei, multi oameni se tem de consum, dar aceasta tulpina nu reprezinta o amenintare pentru oameni cand este consumata cu moderare. Acest tip de orez ramane in unele parti ale lumii, iar popularitatea continua sa creasca in America si in alte natiuni cu populatii mari de imigranti chinezi si japonezi.

Beneficiile Red Yeast Rice

Exista multe beneficii pentru consumul de drojdie de orez rosu, inclusiv capacitatea acestuia de a scadea colesterolul, de a preveni cancerul, de a stimula cresterea oaselor si de a preveni inflamatia, printre altele.

Reduce nivelurile de colesterol

Red Yeast Rice contine monacolin K, de asemenea cunoscuta sub numele de lovastatina, care scade nivelul de colesterol si la randul sau, va va reduce riscul de atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale si ateroscleroza.

Imbunatateste functia inimii

Prin reducerea nivelului de colesterol, puteti echilibra tensiunea arteriala si puteti elimina tulpina excesiva a sistemului cardiovascular. Acest lucru poate duce la un risc mult mai scazut de boli cardiace coronariene.

Impiedica cancerul

Aceasta forma de orez a fost legata de reducerea nivelurilor de trigliceride, care au fost, de asemenea, legate de niveluri mai scazute de cancer in trecut. Cu toate acestea, cercetarile sunt in curs de desfasurare pentru a consolida aceasta legatura potential vitala intre orezul de drojdie rosie si activitatea anti-cancer.

Calmeaza inflamatia

Compusii asemanatori statinelor gasiti in aceste produse de orez nu numai ca sunt cunoscuti pentru scaderea colesterolului, ci si pentru a calma reactiile inflamatorii din sistemul imunitar. Acest lucru va ajuta la prevenirea bolilor cronice si la scaderea riscului de infectii obisnuite.

Imbunatateste densitatea osoasa

Exista corelatii intre consumul de orez de drojdie rosie si nivelurile de densitate osoasa, precum si factorii de risc pentru osteoporoza . Acesta poate ajuta la imbunatatirea sanatatii osoase si prevenirea bolilor.

Previne sindromul metabolic

Sindromul metabolic afecteaza oamenii din intreaga lume si este adesea un set cuprinzator de afectiuni care includ diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, obezitatea si colesterolul ridicat. Cercetarile au aratat ca Red Yeast Rice este capabil sa previna unii dintre factorii cheie de risc pentru acest sindrom.

Obezitatea

Consumul oricarui tip de orez va poate ajuta sa pierdeti in greutate, deoarece este plin de notorietate, dar drojdia de orez rosie este deosebit de eficienta, deoarece poate stimula metabolismul si de asemenea, reduce nivelul de colesterol. Excesul de colesterol poate creste riscul de obezitate, deoarece este adesea asociat cu o viata sedentara si alte alegeri de stil sarace.

Utilizare Red Yeast Rice

Exista destul de putine utilizari pentru Red Yeast Rice, atat in ​​mod traditional, cat si in perioada moderna. Cele doua forme principale sunt totusi in aplicatii culinare si in medicamentele traditionale.

Culinar

Daca gatiti cu drojdie de orez rosu, puteti face multe mese si bauturi, cum ar fi rata Peking, otet rosu de orez, sake si vin de orez. Aroma nu este deosebit de diferita de orezul obisnuit, dar va afecta culoarea acestor alimente si lichide.

Medicament

Red Yeast Rice este foarte cautat din cauza anumitor compusi care scad colesterolul in urma adaugarii drojdiei de orez. Cele trei tipuri principale de orez de drojdie rosie includ zhitai, cholestin (HypoCol) si xuezhikang. Substanta pe care drojdia o produce atunci cand este combinata cu orezul se numeste monacolin K, care a fost popularizat in lumea farmaceutica ca lovastatin. Acesta este un ingredient foarte obisnuit de scadere a colesterolului si trigliceridelor in medicamente. Cu toate acestea, de mii de ani, aceasta substanta a fost folosita inainte ca oricare dintre aceste detalii chimice sa fie cunoscute!