Omega 3 efecte adverse

Omega 3 efecte adverse

Piata suplimentelor ce contin Omega-3 extrase din ulei de peste, ulei de rechin sau ulei de krill este foarte mare. De aceea nu trebuie sa va ganditi ca este un produs pentru a slabi radical sau a creste masa musculara ca steroizii avand dupa aceea efecte secundare foarte grave.

Uleiurile ce contin Omega3 au o multime de beneficii insa ele se incadreaza mai mult in categoria alimentelor decat in cea de suplimente alimentare.

E ca si cum ati dori sa mancati o felie de somon iar inainte de aceasta ati cauta pe internet efectele adverse in cazul somonului. Deci, orice persoana sanatoasa sau mai putin sanatoase poate sa consume Omega-3 in siguranta totala, numai sa nu depaseasca doza zilnica.

Exista totusi un efect advers acela de gust si miros de peste in gura dupa ce administram uleiul de peste, oricum acest lucru nu se intampla la produsele de top cum ar fi Neptune Krill Oil.

Totusi pentru siguranta dv trebuie sa consultati medicul inainte de administrarea de ulei de peste daca: sunteti gravida, sunteti alergic la produse marine sau din peste, sau daca luati medicamente care pot interactiona cu uleiul de peste.

In unele cazuri medicul de familie recomanda ulei de peste inainte de a recomanda statine sau medicamente pentru scaderea colesterolului avand zero efecte secundare.

De exemplu pe toate produsele de Omega-3 este notat ca nu se recomanda administrarea lui pentru femeile gravide datorita metalelor grele sau pesticidelor insa exista si medici care recomanda consumul de omega datorita suportului pentru dezvoltarea creierului copilului. Suplimentele cu Omega-3 trebuie folosite cu precautie de persoanele care se invenetesc usor, care au o tulburare de sangerare, sau care iau medicamente pentru fludizarea sangelui.

Dozele mari pot creste riscul de sangerare chiar si la acele persoane care nu au avut antecedente sau care nu iau medicamente. Uleiul de peste poate provoca gaze, balonare, eructatii si diaree. Produsele farmaceutice care combat aceste reactii adverse pot reduce aceste simptome.