Top 7 beneficii ale uleiului de Oregano

Top 7 beneficii ale uleiului de Oregano

Ulei de oregano remedii si beneficia:

Oregano este o planta aromatica cunoscuta cel mai bine pentru uzul sau in gastronomia mediteraneana.

Desi originar din Europa, oregano este cultivat peste tot in lume. Planta a fost populara inca din anchitate, grecii si romanii folosind-o in scop medicinal. Chiar si numele sau, oregano, isi are originea in cuvintele grecesti oros, tradus munte si ganos care inseamna bucurie sau incantare. Totodata, oregano a fost utilizat de secole ca si contiment culinar.

Uleiul de oregano se gaseste sub forma de ulei esential sau extract de ulei oregano. Uleiul esential, produs prin uscare si distilare are uz doar extern, insa extractul de ulei de oregano este disponibil ca supliment amimentar sub forma de pastile sau capsule, cu uz intern.

Oregano contine compusi cu importante proprietati pentru sanatate :

Carvacrol- cel mai abundent compus fenol din oregano, s-a demonstat ca are capacitatea de a stopa multiplicarea a varii tipuri de bacterii.

Timol- antifungic natural care sprijina sistemul imunitar si ne protejeaza de toxine

Acid rozmarinic – antioxidant puternic care reduce actiunea nociva a radicalilor liberi. Acesti compusi sunt considerati responsabili pentru multiplele beneficii pentru sanatate ale uleiului de oregano.

 

Iata top beneficii ale uleiului de oregano:

1. Ulei de oregano antibiotic natural

Datorita carvacrolului, oregano ajuta in lupta impotriva bacteriilor. De exemplu, cercetarile efectuate au evidentiat eficienta aportului de oregano in cazul infectiei cu stafilococul auriu , Pseudomonas aeruginosa si E.coli.

2. Antioxidant puternic

Oregano poate ameliora efectele nocive ale radicalilor liberi, considerati una dintre principalele cause ale imbatranirii premature si a degratarii celulare. Rezultatele studiilor in materie au demonstrate ca oregano are putere antioxidanta de 42 mai mare ca merele si de 4 ori mai mare ca afinele. Proprietatiile antioxidante ale oregano rezulta, se pare, din  acidul rozmarinic pe care il contine.

3. Contribuie la scaderea nivelului de colesterol rau

Oregano s-a dovedit eficient in reducerea colesterolului rau. De exemplu, ca urmare a unui studiu la care au participat 48 de persoane cu nivel al colesterolului mai ridicat s-a constat ca 32 dintre acestia care au consumat extract de ulei de oregano timp de 3 luni au inregistrat o scadere mai mare a colesterolului rau in comparatie cu restul care si-au schimbat doar dieta. Scaderea colesterolului in cazul aportului de extract de ulei de oregano este considerat un efect al carvacrolului si timolului din compozitie.

4. Poate ajuta in minimizarea candidozelor, ulei oregano candida

Uleiul de oregano si-a demonstrat eficienta in reducerea a 5 tipuri diferite de candida care cauzeaza candidozele orale si vaginale. Cu precadere, cercetarile au evdentiat carvacrolul, principal compus din oregano, ca remediu in cazul candidozelor orale.

5. Sustine sanatatea intestinului. ulei oregano helicobacter pylori.

Tulburarile intestinale ca diareea, crampe, bolonare etc sunt conditii comune care pot fi cauzate de paraziti intestinali.

Un studiu la care au participat 14 persoane care se confruntau cu probleme intestinale ca urmare a infectiilor parazitare a concluzionat ca dupa un tratament de 6 saptamani, cu 600 mg de ulei de oregana zilnic, infectiile si simptomele asociate acestora inclusiv oboseala cronica s-au ameliorat la toti participantii si 77% erau vindecati. De asemenea, oregano poate ajuta in cazul si altor afectiuni ale intestinului, cum este de exemplu sindromul intestinului permeabil, care apare atunci cand peretele intestinal permite trecerea bacterilor si toxinelor in sange sau infectiei cu helicobacter pylori.

6. Are actiune antiimflamatoare si antinevralgica. ulei oregano antiimflamator si antinevralgic

Inflamatiile in organism sunt asociate cu o multitudine de afectiuni si efecte adverse pentru sanatate, inclusiv durere. Cercetarile efectuate sugereaza ca oregano, in principal datorita carvacrolului din compozitie, actioneaza ca un antiimflamator pentru corp. Totodata, exista studii care aseamana efectul aportului de ulei de oregano cu cel al antinevralgicelor comune pe baza de fenoprofen in ameliorarea durerilor.

7. Poate ajuta in curele de slabire

Desi, cercetarile in acest sens sunt la inceput, studiile initiale sustin ipoteza conform careia oregano, tot prin actiunea carvacrolului, sprijina eliminarea grasimii nedorite ca parte a unei diete sanatoase In concluzie, oregano sub forma de ulei esential si ulei de oregano extract are multiple si importante beneficii pentru sanatate, putant fi utilizat in ameliorarea multor afectiuni cu care ne confruntam frecvent.

 

Ulei de oregano mod de administrare si ulei oregano pret

Ulei de oregano uz intern este disponibil ca extract, sub forma de supliment alimentar. Extractul de ulei de oregano este accesibil pe scara larga ca si ulei de oregano capsule sau pastile la preturi relativ convenabile. Deoarece puterea de actiune a suplimentelor pe baza de oregano poate varia, este recomantat in alegerea acestora sa fim atenti la concentratie si compozitia individuala.

Uleiul esential de oregano are doar uz extern si nu poate fi consumat pe cale orala. In ceea ce priveste ulei oregano contraindicatii, aceasta nu este recomandat, in general, femeilor care sunt insarcinate sau care alapteaza.

Produse recomandate

Referinta: Biovea-5335

Marca: Biovea

Biovea Ulei de Oregano 150 mg 90 gelule

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Beneficiile uleiului de Oregano: Uleiul de Oregano este un extract din planta Oregano, cunoscuta si ca Origanum Vulgare. Aceasta planta este un membru al familiei de plante Labiatae. Uleiul din Oregano este un purificator foarte puternic care ofera multe beneficii pentru sanatate.

Pret: Pret 79,00 lei Pret de baza 109,00 lei
Vezi produs
In stoc

Referinta: NOW-Oregano30ml

Marca: Now Food

Now Foods Ulei de Oregano esential - 30 ml, imunitate, antiseptic, detoxifiant

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Ulei de Oregano esential: Uleiul de Oregano este un extract din planta Oregano, cunoscuta si ca Origanum Vulgare. Aceasta planta este un membru al familiei de plante Labiatae. Uleiul din Oregano este un purificator foarte puternic care ofera multe beneficii pentru sanatate.

Pret: Pret 85,00 lei Pret de baza 95,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri