7 Beneficii ale Lithium Orotat (Orotat de Litiu)

7 Beneficii ale Lithium Orotat (Orotat de Litiu)

Ce este Litiu?

Litiul este un mineral de urmarire în aceeasi clasa ca si mineralele electrolitice esentiale, cum ar fi sodiul si potasiul. Multe autoritati considera ca aceasta este un mineral vital si un nutrient esential si exista o indemnizatie zilnica recomandata pentru adulti la o doza de 1 mg pe zi. Orotatul de litiu, care difera de prescriptia de carbonat de litiu, este litiul combinat cu acidul orotic. Acesta a fost dezvoltat de Dr. Hans Nieper.

Cele sapte beneficii pentru sanatate ale litiului

Mai jos este o scurta lista a celor sapte beneficii de sanatate putin cunoscute ale litiului. În timp ce aceasta lista nu este în nici un caz exhaustiva, ea ofera un pic de întelegere.

1. Promoveaza sanatatea normala a creierului

Studiile au aratat ca litiul poate creste volumul de materie cenusie în regiunea cortexului prefrontal al creierului, cel mai probabil prin generarea de noi celule stem. Acest proces se numeste neurogeneza sau crearea de celule noi ale creierului. Cercetarile demonstreaza, de asemenea, potentialul neuroprotector al litiului si capacitatea de a descuraja contractia cerebrala neurodegenerativa legata de varsta. Cercetarile arata ca in cantitati mai mici de orotat de litiu pot fi utilizate pentru a sustine nivelurile terapeutice ale litiului pentru perioade mai lungi de timp comparativ cu carbonatul de litiu. Aceste descoperiri ar putea revolutiona domeniul cercetarii creierului si a bolilor neurodegenerative.

2. Sprijina sanatatea oaselor

Efectele calciului si fosforului, doua minerale integrate în formarea osoasa, pot fi îmbunatatite prin suplimentarea cu litiu. Unele cercetari indica potentialul litiului de a sustine rezistenta osoasa. Litiul poate stimula de asemenea formarea osoasa.

3. Sustine focusarea si atentia

Într-un studiu randomizat, dublu-orb, in care a fost comparat cu un medicament cu litiu populational, sa constatat ca litiul a fost comparabil pentru a aborda cele mai frecvente simptome de scurta atentie si chiar simptome secundare, cum ar fi dezechilibrul de dispozitie.

4. Sprijin terapeutic pentru sindromul Tourette?

Sindromul Tourette este o tulburare a sistemului motor, cu simptome care includ miscari musculare involuntare si sunete vocale incontrolabile. Un studiu preliminar, dar promitator, a constatat ca litiul a avut un rezultat mai bun decat un medicament prescris de obicei. În plus, grupul administrat cu litiu a cunoscut o scadere semnificativa si dramatica a numarului de ticuri si a sunetelor vocale involuntare. Nu s-au raportat efecte secundare în studiu si reaparitia simptomelor în grupul de litiu au fost înca clare cateva luni mai tarziu.

5. Sprijina sanatatea imunitara

Cercetarile recente au aratat ca litiul poate avea efecte puternice de întarire a imunitatii, exercitand simultan proprietati de stimulare a imunitatii si actiune împotriva organismelor daunatoare. Un mecanism major este prin scaderea nivelului de activitate a prostaglandinei. Prostaglandinele sunt semnale mici în fiecare celula a corpului, modularea unei varietati de actiuni metabolice. Activitatea excesiva de prostaglandina poate reduce functia imunitatii. Totusi, litiul poate juca un rol în reducerea supraproductiei sale si a efectelor de suprimare a imunitatii.

6. Încurajeaza longevitatea

Studiile incitante din Japonia au demonstrat o corelatie puternica intre consumul de litiu si longevitate. Studiul a implicat analizarea a 18 municipalitati de apa care au constat din peste 1,2 milioane de cetateni. Rezultatele au aratat rate mai scazute de mortalitate din toate cauzele în grupurile de populatie care au primit niveluri mai ridicate de litiu în aprovizionarea cu apa. Cercetarile sugereaza ca litiul poate actiona ca un antioxidant, oferind eventual beneficii anti-îmbatranire, de extindere a vietii.

7. Ajuta la echilibrarea comportamentelor obsesiv-compulsive

Tulburarea compulsiva obsesiva (OCD) este un subgrup al tulburarilor de anxietate caracterizat prin ganduri si comportamente obsesive. Cauza exacta a acestei tulburari ramane necunoscuta. Totusi, oamenii de stiinta cred ca o combinatie de factori biologici, psihologici si chiar de mediu pot provoca boala.

O reducere a simptomelor comune la TOC clasic a fost asociata cu suplimentarea cu litiu. Jucatorii compulsivi si patologi au aratat, de asemenea, raspuns pozitiv la suplimentele de litiu, posibil prin modularea dezechilibrelor dopaminei din creier.

Concluzie

În afara de a ajuta pacientii cu tulburare bipolara si probleme similare legate de sanatatea mintala, litiul are o lista larga si în continua crestere a beneficiilor pentru sanatate. Cercetatorii continua sa investigheze potentialul acestui mineral vital.

Produse recomandate

Referinta: Oemine-Litiu60capsule

Marca: Oemine

Orotat de Litiu - Litiu Orotat 4 mg 60 Capsule, Oemine

0 1 2 3 4 2 Pareri 

Orotat de Litiu beneficii: sustine functionarea normala si sanatoasa a creierului, sprijina sanatatea oaselor, ajuta la o mai buna atentie si focusare, suport terapeutic pentru sindromul Tourette, sprijina sanatatea imunitara, incurajeaza longevitatea, ajuta la echilibrarea comportamentului obsesiv compulsiv.

Pret: Pret 59,00 lei Pret de baza 75,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Articole asemanatoare