Magneziu Bisglicinat- forme, beneficii, efecte secundare

Magneziu Bisglicinat- forme, beneficii, efecte secundare

De ce avem nevoie de magneziu

Corpul nostru contine in mod natural magneziu, dar factori precum utilizarea medicamentelor, epuizarea solului si dietele pline cu alimente procesate sarace in nutrienti inseamna ca unii dintre noi (in special persoanele in varsta) nu primim suficient de acesta.

Suplimentele de magneziu sunt, in general, sigure si disponibile in multe forme, inclusiv sub forma de capsule traditionale de suplimente, saruri Epsom, ulei de magneziu, crema de magneziu si pulbere de baut, ceea ce faciliteaza incorporarea lor in rutina de zi cu zi. Aceasta versatilitate inseamna ca s-ar putea sa ai un prieten care ia un supliment de magneziu pentru a o ajuta sa doarma, un membru al familiei care este un pasionat de baie cu sare Epsom sau un coleg de munca care jura pe acel magneziu sub forma de pudra pe care il bea pentru a-si recupera durerile de dupa antrenament.

In plus, magneziul este prezent in unele alimente delicioase precum legumele cu frunze verzi inchise, leguminoasele si nucile, graul si alte cereale si pestele.

 

Forme de magneziu

Magneziul vine in multe forme diferite - iar unele sunt mai eficiente decat altele. Suplimentele orale de magneziu pot fi gasite sub forma de capsule si pulberi si includ forme precum citrat de magneziu, glicinat de magneziu, malat de magneziu si oxid de magneziu.

Sulfatul de magneziu poate fi administrat prin injectie sau prin IV pentru a ameliora deficiente extreme. Poate fi folosit si sub forma de saruri Epsom, pe care le puteti adauga in baie. Puteti gasi chiar si magneziu intr-o forma topica, care include „uleiuri” si creme de clorura de magneziu. Dar exista o dezbatere daca magneziul transdermic functioneaza sau nu cu adevarat, iar stiinta nu este complet clara.

Dintre toate aceste forme, glicinatul de magneziu este preferatul medicilor de medicina integrativa si functionala si a fost cercetat pe larg in studii clinice.

Beneficiile glicinatului de magneziu.

Va poate ajuta sa dormiti

Multi oameni folosesc magneziul ca ajutor pentru somn, iar capacitatea sa de a induce relaxarea musculara si de a atenua stresul sunt doua dintre principalele moduri prin care se crede ca ii ajuta pe oameni sa adoarma mai repede. Intr-un studiu, suplimentarea cu glicinat de magneziu a imbunatatit subiectiv insomnia. Cercetarile arata ca De asemenea, magneziul ne poate ajuta sa ramanem adormiti mai mult, reducand stresul sistemului nervos si promovand o stare constanta de relaxare. In cele din urma, suplimentul poate promova un ritm circadian sanatos, ceea ce inseamna ca ne poate ajuta corpul sa intre intr-un ciclu de somn mai natural si treziti-va simtindu-va mai revigorat.

 

Poate imbunatati memoria.

Cercetarile au aratat ca glicinatul de magneziu poate ajuta la reducerea somnolentei in timpul zilei si la imbunatatirea memoriei. Un studiu a constatat ca administrarea zilnica a 125-300 mg de glicinat de magneziu a ajutat la memoria pe termen scurt si la IQ.

Sprijina tensiunea arteriala normala.

Suplimentarea cu magneziu are un impact benefic asupra tensiunii arteriale la cei care au deja o deficienta de magneziu. De fapt, un studiu a constatat ca „dupa suplimentarea cu magneziu, presiunile sistolice si diastolice au fost [imbunatatite] semnificativ.”

 

Promoveaza controlul zaharului din sange.

Mentinerea unui nivel normal de zahar din sange nu este o sarcina usoara, dar magneziul ar putea fi un instrument util in acest sens. Cercetarile au aratat ca aportul alimentar de magneziu (alis, consumul de alimente bogate in magneziu) reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Acest lucru deoarece magneziul ajuta la descompunerea zaharului, care la randul sau scade rezistenta la insulina.

Este bun pentru oasele tale.

Cand vine vorba de sanatatea oaselor, calciul tinde sa atraga cea mai mare atentie. Dar magneziul este implicat in formarea oaselor si are o influenta asupra concentratiilor de hormoni paratiroidieni si de vitamina D, care sunt implicate si in formarea oaselor. Aceasta inseamna ca un aport adecvat de magneziu este util pentru mentinerea oaselor sanatoase.

Ofera suport nutritional celor care au migrene si dureri de cap

Nivelurile scazute de magneziu din sange (alias, o deficienta de magneziu) a fost asociata cu migrenele. In plus, s-a dovedit ca suplimentarea cu magneziu aduce beneficii persoanelor care au migrene.

 

Poate ajuta la gestionarea simptomelor PMS.

Studiile, precum un studiu dublu-orb controlat cu placebo, au aratat ca administrarea de glicinat de magneziu (la o doza de 250 mg pe zi) ajuta la gestionarea simptomelor PMS. Potrivit lui Jolene Brighten, ND, medic naturist, expert in hormoni de sex feminin si fondator al Rubus Health, „Magneziul s-a dovedit a fi eficient in a ajuta pozitiv la scaderea prostaglandinelor si a calma crampele menstruale. Magneziul este, de asemenea, necesar pentru detoxifierea estrogenului, motiv pentru care poate ajuta la usurarea sindromului premenstrual.”

Poate beneficia crampele picioarelor.

Studiile au aratat ca glicinatul de magneziu poate beneficia de crampele la picioare induse de sarcina. Intr-un studiu, 80 de femei insarcinate au participat la un studiu dublu-orb, randomizat, controlat cu placebo, luand zilnic 300 mg de glicinat de magneziu. Frecventa crampelor, precum si intensitatea crampelor la picioare, au fost reduse cu 50% in comparatie cu grupul placebo.

Are mai putine efecte secundare neplacute decat alte forme de magneziu.

Potrivit Dr. Bindiya Gandhi, un practician in medicina integrativa, „glicinatul de magneziu are o biodisponibilitate mai mare si este bland cu stomacul, spre deosebire de alte forme de magneziu.”

 

Cat de mult glicinat de magneziu ar trebui sa luati?

Suplimentele de magneziu pe cale orala - care include forme precum citrat de magneziu, glicinat de magneziu, malat de magneziu si oxid de magneziu - sunt sigure in urmatoarele doze zilnice recomandate de NIH:

• 65 mg pentru copii 1-3 ani

• 110 mg pentru copii 4-8 ani

• 350 mg pentru oricine peste 8 ani

 

Efecte secundare ale glicinatului de magneziu.

In mod clar, exista multe beneficii in a lua magneziu, mai ales daca aveti o deficienta in acest mineral important. Dar exista dezavantaje in a lua magneziu sau glicinat de magneziu, in special? Cele mai frecvente efecte secundare ale suplimentelor de magneziu sunt diareea, crampele si tulburarile digestive. Acest lucru este mai frecvent in anumite forme de magneziu, cum ar fi oxidul de magneziu si citratul de magneziu.

Glicinatul de magneziu are cele mai putine efecte secundare si nu provoaca tulburari digestive atunci cand este luat intr-o doza mai mare. Se crede ca este o alegere buna pentru persoanele cu probleme gastrointestinale in comparatie cu alte suplimente de magneziu.

Glicinat de magneziu versus citrat de magneziu.

Citratul de magneziu este una dintre celelalte cele mai frecvent recomandate surse de magneziu. Citratul de magneziu are un efect laxativ, dar in multe cazuri acesta este de fapt un beneficiu, deoarece este utilizat special pentru a reduce constipatia datorita capacitatii sale de a creste motilitatea intestinala. Dintre toate formele de magneziu, glicinatul de magneziu este cel mai putin probabil sa provoace diaree, si expertii. De asemenea, apelati la el pentru diminuarea deficientei de magneziu datorita ratei sale mari de absorbtie. Potrivit Dr. Brighten, „Glicinatul de magneziu este foarte absorbabil, nu provoaca diaree, asa cum poate fi forma de citrat si are un efect calmant”.

Citratul de magneziu si glicinatul de magneziu sunt mai biodisponibile decat alte forme obisnuite de magneziu, cum ar fi oxidul de magneziu. Ambele sunt optiuni excelente pentru suplimentarea cu magneziu, in functie de nevoile dumneavoastra specifice, fie ca acestea corecteaza o deficienta si ajuta la somn si relaxare (caz in care merge cu forma de glicinat), sau cresterea motilitatii intestinale si sustinerea digestiei (pentru acestea merg cu forma citrat).

 

Exista cineva care nu ar trebui sa ia suplimente de magneziu?

Hipermagnezemia este numele unei supradoze de magneziu, care este rara, dar mai frecventa la persoanele cu boli de rinichi, deoarece rinichii sunt responsabili pentru excretia de magneziu in exces si lucreaza pentru a regla echilibrul magneziului in organism. Supradozajul de magneziu poate provoca reactii adverse grave, inclusiv batai neregulate ale inimii, tensiune arteriala scazuta, confuzie, respiratie incetinita, coma si chiar au fost raportate cateva decese. Retineti ca o supradoza a acestei masuri ar necesita ca o persoana sa ia mii de miligrame de magneziu zilnic, ceea ce depaseste cu mult doza dintr-un supliment tipic de magneziu.

 

Desi ar fi dificil sa supradozezi alimente bogate in magneziu sau suplimente de magneziu, magneziul este, de asemenea, ingredientul principal in unele laxative eliberate pe baza de reteta si fara prescriptie medicala, iar hipermagnezemie severa s-a raportat ca apar la administrarea de laxative care contin magneziu pentru constipatie. o perioada de lunga durata. Hipermagnezemia fatala poate aparea la cei cu probleme renale atunci cand iau aceste laxative, deoarece rinichii care nu sunt pe deplin functionali nu sunt capabili sa elimine eficient magneziul din organism. Ca regula generala, trebuie sa discutati intotdeauna cu medicul dumneavoastra inainte de a lua un nou supliment.

Magneziul poate interactiona si cu anumite medicamente, de exemplu, cu anumite tipuri de antibiotice. De obicei, este recomandat sa luati antibiotice cu cel putin 2 ore inainte sau cu 4 pana la 6 ore dupa un supliment care contine magneziu. Un alt grup de medicamente cu care magneziul tinde sa interactioneze este bifosfonatii care sunt adesea utilizati pentru a minimiza osteoporoza. Magneziul poate interfera cu cat de bine este absorbit acest medicament, asa ca suplimentul trebuie luat cu cel putin doua ore inainte sau dupa aceste medicamente.”

Concluzie:

Glicinatul de magneziu este una dintre cele mai absorbabile forme de magneziu. Din acest motiv, este o optiune excelenta daca doriti sa beneficiati de beneficiile suplimentelor de magneziu, cum ar fi sprijinirea somnului, memoria imbunatatita si ameliorarea PMS.

Produse recomandate

Referinta: HayaLabs-MagneziuCitrat50tab

Haya Labs Citrat de Magneziu 200 mg 50 Tablete

0 1 2 3 4 2 Pareri 

Beneficii citrat de magneziu: regleaza tensiunea arteriala, amelioreaza migrenele, amelioreaza depresia și stările proaste de dispoziție, amelioreaza diabetul și bolile cardiovasculare, buna funcţionare a sistemului osos, intareste articulatiile, curata metalele grele din organism, ajuta digestia, restabileste relaxarea musculara, creste energia...

Pret: Pret 25,00 lei Pret de baza 41,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: RawPowders-MagneziuBisglicinat

Marca: Raw Powders

Magneziu Bisglicinat Forte 500 mg 120 Tablete, Raw Powders

0 1 2 3 4 1 Pareri 

Bisglicinat de Magneziu beneficii: Bisglicinatul de Magneziu ajuta in- reducerea oboselii si extenuarii, reducerea anxietatii, managementul stresului, imbunatatirea calitatii somnului, metabolismul energetic normal, functionarea normala a muschilor, a dintilor și a oaselor, sanatatea inimii: mentinerea ritmului cardiac normal, tensiune arteriala in limite...

Pret: Pret 89,00 lei Pret de baza 120,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Referinta: Santaflor-MagneziuMarinB6240

Marca: Francois Nature

Francois Nature, Magneziu marin si B6 240 capsule

0 1 2 3 4 0 Pareri 

Beneficii Magneziu marin si Vitamina B6: mentine metabolismul energetic, sprijina relaxarea, reduce oboseala. Magnésium marin - Vitamine B6 este un supliment alimentar pe baza de magneziu de origine marina si Vitamina B6, utilizat pentru a reduce oboseala, in caz de suprasolicitare fizica sau intelectuala.

Pret: Pret 145,00 lei Pret de baza 183,00 lei
Vezi produs
Stoc epuizat

Articole asemanatoare

Setari cookie-uri